Som Riu!


 Hola Tricicleros, com prova la tardor?

Ahir diumenge 24 de gener vam celebrar la 2a jornada mediambiental "SOM RIU " de custòdia i neteja del riu Llobregat al seu pas per Sant Joan Despí.

Ens vam arreplegar al voltant de 90 persones dels esplais Tricicle i Nus, i concretament, vam dur a terme les següents tasques:

- neteja canyissar invasor

- neteja séquia desguàs bassa dels amfibis

- supervisió arbres plantats i treure guies de fusta dels troncs

- neteja escombraries de la llera del riu

- adequació dels talussos de fang pels nius dels abellerols

Va ser una jornada ben atapeïda i profitosa, on vam fer una tasca prou interessant, que tindrà continuïtat durant la resta de l'any en moments concrets (primavera, juliol i novembre).

Atentament,

Àngel RUIZ
C.E. EL TRICICLE


Algunes dades del projecte:

El Projecte SOM RIU és projecte de custodia fluvial en un tram del riu Llobregat pel seu pas per Sant Joan Despí. Aquest projecte neix amb l’objectiu principal d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius. Fomenta l’apropament de les persones al riu i permet conèixer com són i com funcionen els ecosistemes fluvials, els organismes que hi podem trobar, la seva importància ambiental i social, així com els problemes que pateixen i què podem fer per millorar-los.

Mitjançant l’educació ambiental, el foment del teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, el projecte promou una major implicació de les associacions i les persones per a compartir, engegar i emprendre iniciatives per la millora dels nostres rius i de l’entorn natural.