Festa del Tió



La cerimònia del tió comença quinze dies abans del Nadal amb l'arribada del tronc a casa. Els nens l'alimenten, meravellats, durant uns dies, fins que el dia de Nadal, es fa el caga-tió a cops de bastó de la canalla. Aquesta tradició familiar tan arrelada a Catalunya, també es practica a casals, esplais i caus d'arreu de Catalunya. Al Club d'Esplai El Tricicle han fet una gran festa caganera!!!

"Hola tricicleros, com prova la tardor?

A l’esplai el Tricicle hem celebrat la festa del Tió, una diada organitzada amb més entitats del poble i el suport de l’ajuntament de Sant Joan Despí.

Durant tres dies, el divendres 18 al barri Residencial Sant Joan, el dissabte 19 al barri Les Planes i el diumenge 20 de desembre al barri Centre, organitzem un seguit d’activitats a l’aire lliure de caràcter infantil i familiar com ara recollida de joguines ( Creu Roja) , Ball gegants ( Colla gegantera ) i tallers infantils  ( Esplai El Tricicle) , amb el suport d’altres entitats, com ara l’Avv Resdencial Sant Joan, el Grup de Fotografia Finestra, l’Avv Les Planes, els esplais Nus i Castanyot i Trimatge.

Han estat unes jornades ben emocionants, amb el clímax de la cagada del Tió a dalt de l’escenari, dinamitzat pel gran Noé Rivas, i que ja esperem repetir l’any vinent.

Bon Nadal a tothom!! “






Angel Ruiz Sierra
Coordinador Seccions Petits i Mitjans
Club d’Esplai El Tricicle
Tel. 93 477 01 47