V Setmana de l'Art i la Creativitat


Aquesta setmana, a la Fundació Ateneu Sant Roc, va començar amb l'estrena de l'obra de teatre "el fill de la lluna" del grup de Joves i amb la inauguració de l'exposició que enguany està dedicada al procés artístic i no al resultat artístic del procés. A l'exposició han volgut traslladar una voluntat important: l’expressió i la creativitat com a eixos de treball de l’Ateneu.

De què parlem quan diem procés creatiu?
Parlem de deixar fluir lliurement la nostra intenció expressiva i curiosa. Entrem en un procés creatiu quan ens endinsem en un espai d’exploració que pot donar lloc, o potser no, a un resultat perdurable.
En aquesta exposició trobareu el què normalment ningú no ensenya, allò que s’amaga en favor d’un resultat tangible, allò que a les educadores i educadors ens neguiteja i ens alegra: veure pinzells, aigua de colors, la intimitat dels projectes, la gestió d’un taller col·lectiu…
La SAC posa la seva llum en tot això i ensenyem el procés creatiu defensant que és una part fonamental d’aquesta tasca tan bonica que és educar creant.
Tot plegat per ajudar a créixer i compartir com a persones apoderades i lliures.

La SAC 2015: El procés creatiu a l’Ateneu

Salvador Figuerola
Fundació Ateneu Sant Roc