Una via per guardonar i possibilitar l’emprenedoria cultural



Els Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla són sis guardons, dotats amb 4.000 euros cadascun, destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu en l’àmbit de l’educació social i del lleure. Aquest any arriben a l'onzena edició.

Els guanyadors d’aquesta onzena edició han estat l'Associació La Rotllana per "Estiu a la plaça", el Taller de Teatre del Centre Parroquial Sant Vicenç de Sabadell, l'Associació Club d'Esplai La Florida de l'Hospitalet de Llobregat, el Club d'Esplai Bellvitge, per "La capsa dels somnis. 45 anys del Club d'Esplai Bellvitge", Associació La Riborquestra de Barcelona i Acció Escolta de Catalunya.

 L'Associació La Rotllana, entitat adherida a la Fundació La Roda, ha estat premiada pel seu " Estiu a la plaça" que es va iniciar ara fa 3 anys amb la idea principal d'oferir una alternativa educativa al carrer dirigida, en els seus inicis, als adolescents i joves, però arran de la gran participació i bona recepció de tots els veïns, va acabar essent un projecte dirigit a la comunitat i amb una tasca molt intensa quant a la convivència als barris.


El Club d'Esplai Bellvitge és l'altre entitat adherida a La Roda que ha rebut el premi a la trajectòria per "La capsa dels somnis. 45 anys del Club d'Esplai Bellvitge". El Club d'Esplai Bellvitge ha fet 45 anys. Tota una trajectòria dedicada a educar en valors a infants, joves, adults i famílies, especialment del barri de Bellvitge i ha fet possible un entramat de relacions humanes entre les persones del barri. 

Segons el cap de comunicació de la Fundació Carulla, Jordi Quer “en un context de crisi, quan les institucions públiques han reduït considerablement els pressupostos destinats a l’àmbit de la cultura, aquest premi és una via per guardonar i possibilitar l’emprenedoria cultural i esdevenir un referent”, 

El premi deu el seu nom a Lluís Carulla, empresari i mecenes català que va defensar la llengua i la cultura catalanes. Va ser membre fundador d’Òmnium Cultural, de la Fundació Jaume I –l’actual Fundació Carulla-, l’editorial Barcino i el Museu de la Vida Rural ubicat a la seva casa pairal a l’Espluga de Francolí. La Fundació Lluís Carulla va canviar el seu nom l’any passat per Fundació Carulla, per visualitzar que la família n’ha assumit el lideratge.

Podeu consultar totes les bones pràctiques de les entitats guanyandores fent CLIC