Drets dels infants 2014: PES-LA MINA

Un any més el barri de La Mina ha celebrat la setmana dels Drets dels Infants, aquest cop al voltant del “Dret a una vida saludable”.
Des de la xarxa de Drets dels Infants del barri, ha organitzat diferents activitats per tal de celebrar, reivindicar i donar a conèixer els drets dels infants al barri i a la ciutat.
És una festa que s’organitza i es treballa de forma conjunta amb les entitats del barri i de Sant Adrià, que tenim ganes de tirar endavant una proposta educativa ferma des de l’ambit de l’educació no formal. A més hi participen equipaments com el CAP o la Biblioteca que permeten treballar certs aspectes de forma transversal.
Els dos actes centrals de la festa van estar la Rua dels Drets, que es va fer dijous 20 de novembre, i la festa de dissabte al matí, 22 de novembre.
La Rua és una forma de que els mateixos nens i nenes del barri donin a conèixer els seus drets. L’objectiu principal d’aquesta és visibilitzar, en un to reivindicatiu, el dia internacional dels Drets dels Infants. Durant la setmana totes les entitats van estar treballant amb els grups d’infants cartells i pancartes per mostrar dijous.
Dissabte va ser un matí lúdic i festiu, on les diferents entitats van organitzar un seguit de proves i jocs al voltant del dret a la salut. Des d’un joc de taula, un taller de batuts, classes de ioga, una taula de pintors fins a la construcció d’una piràmide alimentaria col·lectiva, vam poder treballar els diferents factors que fan de la nostra vida, una vida saludable.
Després de superar totes les proves, cada infant va poder recollir el seu esmorzar saludable, i gaudir d’una animació infantil a càrrec del grup Deparranda, espectacle que va ser possible gràcies a Fundació la Roda, entitat que des de fa molts anys treballa per apropar la cultura a tots els indrets del nostre país, fent de la música i la dansa un aprenentatge.
Estem molt contents de la feina feta i d’haver pogut acabar la setmana de celebracions amb un matí tan agradable com el de dissabte. Agraïm a tothom que ha fet possible, que un any més, treballem per garantir els drets dels nois i noies del nostre barri. Agraïm també a totes les entitats que van venir a participar de la festa, agrupaments escoltes i centres, que van venir a celebrar-ho amb nosaltres.

Feu CLIC AQUÍ per veure més fotografies!


Anna Masqué Guillemat
SALESIANS SANT JORDI 
PES LA MINA
Centre Obert 
www.grupounion.cat/blog