Circ Social

Circ Social és un procés d’ensenyament–aprenentatge de tècniques circenses que té com a finalitat la inclusió de persones en situació de risc social i el desenvolupament de la seva relació amb la comunitat.
A principi dels anys 80 del segle passat i al voltant de la idea del Nou Circ o Circ Contemporani s'inicien processos paral·lels en diferents llocs del món comBèlgica, Catalunya o Canadà on el circ es converteix en una eina educativa per a l'empoderament de persones i comunitats en situacions de desigualtat social.
Experiències com les de l'Ecole du Cirque de Brussel·les, l'Ateneu Popular 9Barris o la de Cirque du Monde de Cirque du Soleil són clars exemples.
El Circ Social és un procés d’ensenyament–aprenentatge de tècniques circenses que té com a finalitat la inclusió de persones en situació de risc social i el desenvolupament de la seva relació amb la comunitat. En una proposta pedagògica d’aquest tipus s’aconsegueix estimular la creativitat i promoure les aptituds socials dels participants.
En aquest últims anys els projectes de circ social van creixent al territori català. Això va provocar que al II Pla Integral de Circ es recollissin una sèrie d’accions per impulsar-ho, unes accions que encara no s ‘han portat a terme.
Davant de la necessitat de reconèixer-nos, trobar-nos i posar en moviment els objectius del II Pla Integral de Circ la Comissió de Formació de l’APCCorganitza la I Trobada de Circ Social de Catalunya el 29 de novembre.

PROGRAMA DE LA TROBADA

La Trobada tindrà lloc a l’Ateneu Popular 9Barris, coorganitzador de l'acte(C/Portlligat, 11-15, Barcelona) de les 10h a les 18h, amb el següentprograma:.
10h Benvinguda i presentacions de projectes
12h Pausa
12.30h Present i futur del Circ Social a Catalunya
14h Dinar
16h El Pla Integral de Circ i el Circ Social
17.30h Pausa
18h Què podem fer plegats?

A aquesta trobada es convida a formadors de circ, educadors, professorat d’escoles, administracions i a tota persona interessada.
Les inscripcions ja estan obertes, tant a nivell individual com per a la presentació de projectes de circ social. Es poden fer aquí.
El dia següent, diumenge 30 de novembre, l'Ateneu acollirà l'Assemblea de la Plataforma Estatal d’Escoles de Circ Socioeducatiu. Més informació


MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL CIRC SOCIAL

En aquest mapamundi elaborat per Cirque du Soleil es pot veure la distribució e projectes de circ social arreu del món.
I en aquest article es pot tenir més informació sobre el Circ Social.

Autor: APCC