La Fundació Comtal celebra el seu 20è Aniversari


Aquest dimecres 21 de maig, la Fundació Comtal va celebrar els seus 20 anys de vida sota el lema “Educant, per Transformar Vides”.
La sala Moragues del Born Centre Cultural va acollir l’acte commemoratiu d’aquests anys dedicats a l’educació d’infants, adolescents i joves en situació de risc social, per oferi’ls-hi una oportunitat de futur. 

El vicepresident de la Fundació Comtal, Sr. Jordi Jover, va donar la benvinguda a l’acte presidit per l’alcalde de Barcelona, el Sr. Xavier Trias, i va donar pas als parlaments institucionals. El primer dels quals va ser el del president de la Fundació Comtal, el Gmà. Josep Guiteras. Va intervenir des de Roma, acompanyant-nos i encoratjant-nos a seguir amb els reptes de futur amb la mateixa il·lusió de sempre. El director general d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Ramon Terrassa,  va recordar i valorar l’importantíssim rol del voluntariat en la tasca que portem fent els darrers 20 anys i l’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, l'aportació per a fomentar la cohesió social de Ciutat Vella, sobretot amb la població nouvinguda.
Durant l’acte no podia faltar el reconeixement públic i simbòlic a tots els col·lectius que formen part de la Fundació, i gràcies als quals hem fet possible els 20 anys d’història, creixement i evolució contínua, per atendre les cada vegada més necessitats socials i educatives del barri de Sant Pere, Santa caterina i La Ribera.
I sobre reptes educatius per a la transformació social va parlar el filòsof i pedagog Gregorio Luri, destacant que "per transmetre qualsevol cosa en l'àmbit educatiu necessitem entusiasme, conviccions i coneixement", així com “la necessitat d’aturar-nos quan trobem alguna cosa digne de ser estimada i que ens mou” com li va passar amb ell quan va trobar-se amb la Fundació Comtal.
Per finalitzar l’acte i abans del brindis i piscolabis final, es va visionar un audiovisual amb els testimonis de moltes de les persones que donen sentit a l’acció social i educativa, i que posa sobre la taula l’acte de perseverança col·lectiva que ha fet possible els 20 anys d’història, i la feina feta des del cor, des del barri, amb l’entorn. 

La Fundació Comtal
Organització no lucrativa que te per finalitat l’educació i la inserció d’infants, adolescents i joves en situació de risc social. Treballa al districte de Ciutat Vella, i més concretament al barri del Casc Antic de Barcelona, sent un referent en la intervenció socioeducativa i d’inserció laboral.