Arpilleres, dones que cusen històries

Segons el diccionari, arpillera és el nom amb què es coneix a la peça tèxtil gruixuda i aspra fabricada amb diversos tipus d' estopa, que sol utilitzar com a element cobertor, i en la fabricació de sacs i peces d' embalatge.

Segons la historia, fer d'arpillera era i és un tipus de treball, realitzat majoritàriament per dones, que a la vegada han utilitzat diferents tècniques -com teixir, cosir, brodar, fer punt...-que ha servit per a explorar temes que les han afectat directament, com per exemple conflictes armats, situacions de repressió i de vulneració dels drets humans, o situacions de violència, a més de plasmar diferents situacions quotidianes, així com somnis, esperances i desitjos.
Ara, les arpilleres de Sant Roc, inauguren una exposició molt recomanable on es reflecteix la realitat del seu barri a través del seu art. 



Benvolguts i benvolgudes:

Ja sabeu que les arpilleres de Sant Roc són una mica rodamóns i ara marxen cap a Barcelona.
Del 5 al 17 de març podreu gaudir de l'exposició Sant Roc, un barri divers, amb arpilleres que reflecteixen la realitat del nostre barri, dels seus carrers, de la seva gent. Estarà ubicada al Centre Cívic Can Basté al passeig de Fabra i Puig 274 (metro Virrei Amat).

Farem la inauguració el dimecres 5 de març a les 19 h. Si us animeu, ens encantarà compartir les històries que expliquen aquestes arpilleres amb tots vosaltres.

Una salutació
Salvador Figuerola

Més informació a la Fundació Ateneu Sant Roc