La memòria lúdica a Sentmenat

"Tenim un deure" és el titol de l'escrit fet per Jaume carbonell al blocs.sentmenat.com arran de la celebració dels actes de commemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenat. Us deixem un extracte del que va ser amb fotos dels jocs que la Roda va portar.


"El 14 de gener de 1714 naixia a Can Senosa la filla de Madrona i Gabriel Mas. Aquesta família de bracers havien aconseguit escapar de la devastació que l’exèrcit borbònic escampava aquells dies per tot el Vallès. Cap al tard i amb la fosca, des de la masia dels Aiguasenosa es podia contemplar l’espectacle dantesc del poble de Sentmenat incendiat després de ser vandàlicament saquejat, tal com ho consignen Mossen  Josep Valls de Vilella i el vicari Lluís Molins als llibres que es conserven a la parròquia de Sant Menna. Entretant la vila de Caldes corria la mateixa sort i tot era a causa de la intervenció del destacament del Comte de Montemar, comandament de l’exèrcit borbònic. Just al cap de nou mesos queia Barcelona i amb ella s’esfondraven totes les possibilitats  de restitució i reconeixement d’aquells sentmenatencs que ho van perdre tot, fins i tot la vida, i sofriren tota mena de vexacions i ultratges."

Podeu llegir l'escrit sencer AQUÍ



commemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenatcommemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenatcommemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenatcommemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenatcommemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenatcommemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenat
commemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenatcommemoració del Tricentenari de 1714 a Sentmenat