Els gremis barcelonins del 1714 protagonitzen el nou calendari de Tradicions i Costums



El calendari de tradicions i costums homenatja els gremis que van defensar Barcelona al setge de 1714 i està editat per Òmnium Cultural.
Coincidint amb el tricentenari de la commemoració de la Guerra de Successió, el calendari del 2014 inclou il·lustracions dels diversos gremis que van formar la Coronela per defensar la ciutat de Barcelona de les tropes borbòniques. El calendari, obra de Sergi Freixes i Edgar Ramírez, es pot comprar a partir del dijous en més de tres-cents punts de venda d'arreu dels Països Catalans al preu de 4,5 euros.
Cada mes inclou la informació d’un gremi i de les diferents companyies i batallons on es va integrar durant el setge de les tropes de Felip V. En concret: carnissers, candelers, fusters, sabaters, mariners, adroguers i confiters, hortolans, velers, flequers i forners, escultors, matalassers i ferrers.
Cada companyia de la Coronela constava de membres d’un mateix gremi i, si els efectius resultaven escassos, s’agrupaven dos o tres gremis. Els gremis van saber combinar la força del treball quotidià amb la valentia i la generositat de posar-se al servei de la defensa de les ciutats i els pobles que patien el setge dels enemics borbònics.

Podeu consultar el llistat complet de punts de venda.
Informaciò estreta de Òmnium Cultural