Barcelona Capital Europea de Voluntariat 2014

El passat 30 de setembre es va presentar la candidatura de Barcelona a convertir-se Capital Europea del Voluntariat l’any 2014. 
La ciutat opta a aquesta iniciativa del Centre Europeu de Voluntariat (CEV), per reconèixer la realitat solidària de Barcelona i del país, i per explicar la idea catalana del voluntariat. 
La candidatura barcelonina ha estat recollint aquests últims dies adhesions d'entitats barcelonines i d'àmbit català (25 xarxes o organitzacions ja donen suport a la candidatura, i el número creix), per tal de donar més força a l'opció.

L'objectiu de la capitalitat és promoure el voluntariat en l'àmbit local per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l'altruisme, tal  com assenyalen les recomanacions de l'Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa (PAVE, en les seves sigles en anglès). 
El municipi guanyador, que pot ser de qualsevol dimensió, serà aquell que demostri millor la implementació de les recomanacions PAVE, amb especial èmfasi en la capacitat demostrada a l'hora de promoure i facilitar la mobilitat de persones voluntàries entre països.

Més informació a: