Equip de reporters de Radio Badia
Ja fa dos anys que Ràdio Badia, de la Fundació Cívica Oreneta, te la immensa sort de contar amb un grup de nois i noies de la Fundació Tallers que fan ràdio i premsa amb nosaltres.
Van començar 10 reporters i aquest any son 4 més el que ens indica la bona rebuda que ha tingut aquest intercanvi d'experiències per a tots nosaltres.

Ells son en Jose Maria, la Nerea, la Laura, la Teresa, l'Erik, en Manel, en Xavi Molina, l'Esther, l'Estela, la Cristell, la Maria, la Inma, la Rosi i la Yolanda i un o dos cops al mes ens trobem per a gravar noticies que passen al seu voltant o petites entrevistes.
Un dels principals objectius que com a Ràdio Badia ens vam marcar va ser el de poder oferir al nostre municipi una eina perquè els diferents col·lectius que hi convivim poguéssim expressar-nos i donar el nostre punt de vista d'allò que ens envolta a la vegada que apropem les TIC a persones que difícilment hi tenen accés d'una manera divertida i enriquidora.
Els nois i noies de la Fundació Tallers son l'exemple de l'assoliment de tot això. La seva alegria, les seves ganes de treballar i l'entusiasme que hi posen fan un veritable plaer poder compartir amb ells l'hora de Ràdio. També ens fan aprendre molt a tots nosaltres amb la seva espontaneïtat i la forma lliure de prejudicis amb la que miren el món.
El que va començar amb un grupet llegint petites cròniques del dia a dia del seu taller ocupacional s'ha convertit en un equip de reporters amb inquietuds pròpies que cada vegada més volen sortir a fora i expressar allò que veuen i que pensen. Ho em començat a posar en pràctica amb entrevistes que ells mateixos proposen i redacten, com l'Erik que ha entrevistat a la seva cosina, jugadora de rugbi o en Jose Maria que ha volgut fer una entrevista al seu monitor d'escacs i als seus companys.
Moltes vegades estem tan submergits en aquesta societat nostre del perfeccionisme que pensem en aquests col·lectius d'una manera paternalista i no els deixem sortir i mostrar-se tal com son. Doncs des de aquí volem mostrar a una gent meravellosa, amb inquietuds com les vostres i moltes ganes de fer-se escoltar. Si un dia en veieu a algú d'ells que us vol entrevistar, si en teniu ganes, deixeu-vos emportar amb el cor, de tu a tu i veureu que grans professionals son. Tenen la serietat, l'empenta i tot l'entusiasme que fa falta per a ser un gran periodista.

Mercès per deixar-nos compartir aquest espai amb vosaltres nois. 
http://radio.badiadelvalles.org/
http://www.oreneta.org/


Preparant les entrevistes
Esther fent una entrevista a una treballadora de la Fundació Tallers

Yolanda entrevistant a la seva monitora
Teresa i Nerea entrevisten a Gabi

Josep Mª entevistant al seu profe d'escacs
L'Eric amb la seva cosina entrevistada