Incolora, inodora, insípida...insuficient!

L'aigua és la font principal de vida a la Terra, però no és il·limitada. A partir d'una important reunió que es va celebrar a Rio de Janeiro (Brasil) l'any 1992, coneguda com el Cim de Riu, l'assemblea de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) va declarar el 22 de març com a dia oficial per a la celebració del Dia de l'Aigua.
Si mirem el globus terrestre des de l'exterior, veurem que més de 75% de la superfície està coberta per aigua. No obstant això, només 2,5% d'aquesta és aigua dolça o consumible, doncs la major part és marina. D'aquest petit percentatge, les tres quartes parts es troben en les glaceres de pols i grans muntanyes. La resta es divideix en aigües superficials com a llacs i rius, i aigües subterrànies.
Tot i això, segons l'ONU, prop de 700 milions de persones, de les quals 425 milions aproximadament són menors d'edat, no tenen en l'actualitat accés a l'aigua. Però això no és tot, es calcula que aquesta xifra podria augmentar a 3.000 milions de persones per a l'any 2025 si no es prenen mesures des d'ara.

Les principals causes de pèrdua del recurs hídric són el desaprofitament constant de l'aigua, confrontat amb l'augment desmesurat de la població mundial i l'escalfament global. 

Respecte pel medi, fer-ne un bon ús i tenir-ne cura són els trets fonamentals que volem transmetre.


Algunes dades:


L'aigua és de gran importància per a tots els éssers vius, de fet el pes corporal d'alguns organismes, fins al 90%, provenen de l'aigua. 
El 60% del cos humà és aigua, el cervell està compost per un 70% i els pulmons estan composts, per prop del 90%. 
El teixit muscular conté al voltant del 75% d'aigua en pes, com en el cervell, el greix corporal conté un 10% d'aigua i els ossos tenen un 22%. 
D'altra banda, al voltant del 83% de la nostra sang és aigua, que ajuda a digerir els aliments, el transport de residus, i controla la temperatura corporal.
Cada dia els éssers humans han de substituir 2,4 litres d'aigua del seu organisme, alguns a través de la beguda i la resta preses pel mateix organisme mitjançant aliments consumits.

Web de recursos i sostenibilitat on podreu trobar recursos, tallers, activitats, contes, etc...