La Fundació La Roda rep un Premi d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla per la seva trajectòria solidària i en favor del català


La Fundació La Roda ha estat guardonada amb el Premi d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla destinat a una trajectòria, per la tasca duta a terme durant més de trenta-cinc anys a través del teatre, la música i la llengua catalana i amb iniciatives solidàries com la Tamborinada, entre altres.

En premiar la Fundació La Roda, el jurat considera que l’entitat “ha esdevingut, per la seva dilatada trajectòria al llarg de més de trenta-cinc anys d’història, una entitat educativa de referència gràcies a la tasca desenvolupada a través del teatre, de la música i de la llengua catalana. Mitjançant l’educació en el lleure és present a tots els barris de Barcelona i pràcticament a totes les poblacions de Catalunya, i participa en diverses iniciatives europees. Ha portat a terme incansablement projectes solidaris com la Tamborinada, tallers de teatre social, la formació de professionals del sector del lleure i la lluita contra l’exclusió a través de
tradicions festives integradores. La Fundació La Roda ha treballat amb l’objectiu d’arribar al cor de la ciutadania per difondre la cultura i les tradicions del país”.

Els altres cinc guardonats d’aquesta edició són la Fundació Marianao, de Sant Boi de Llobregat, l’Associació per a les Presons pel Canvi, l’Associació Educativa Integral del Raval i l’Associació Candela, totes tres de Barcelona, l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau, de Pineda de Mar, i el Grup Infantil Sant Cosme, del Prat de Llobregat.


Els Premis d’Educació en el Lleure, que compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), estan destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure. Els premis consten de sis guardons: quatre destinats a nous projectes i a experiències ja realitzades; un en reconeixement de la trajectòria d’una entitat, que el jurat concedeix amb independència de les propostes presentades, i finalment un guardó a la millor experiència o projecte que estigui fet per joves i/o adreçat a joves, ofert per la Direcció General de Joventut. 

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc dilluns, 18 de març, a les 19 h, a la sala Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107, Barcelona). Presidirà el lliurament Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i també hi participaran Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Antoni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i Sergi Contreras, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.