Recordant a Martí Gasull


El nostre gran patriota i millor persona Martí Gasull, nascut al 1969, va perdre la vida al cim del Himalàia el 23 de setembre de 2012.
Persona de gran bonhomia va dedicar moltes hores a la Plataforma per la Llengua fent de secretari. Una persona molt forta que no reparava amb la seva gran dedicació de temps, de sentiments i de il·lusió en treballar per fer del nostre país una nació com cal.
El passat 15 de gener, al Teatre Nacional, li van retre homenatge els seus entranyables amics i companys de la Plataforma amb un acte ple de sentiments, sensacions i vivències de la seva vida que d'una forma molt humana i considerada ens va envoltar a tots els presents. Hi érem tots reunits i crec que, Martí, estaries molt orgullós de tota la gent que la teva curta però intensa tasca va aplegar.
Crec que es un dia que mai oblidarem; la teva persona, la teva família, els teus amics i també la emoció i sentiment de la nostra estimada Mònica Terribas a la seva presentació de l'acte.
Martí, només voldria dir-te que la feina de la teva Plataforma i la nostra entitat La Roda, farà que sempre restem al teu costat i ara més que mai. Seguirem en aquest camí que tu tant bé vas marcar i com tu molts joves de diferents entitats i plataformes estan seguint. Que em de ser més forts i ara més que mai no podem defallir. Estic segura que allà on siguis ens enviaràs forces per aquest nostre país malmès per una gent a la que li falta molt d'amor i sensibilitat per acceptar la realitat d'una llengua i una cultura de més de 1000 anys. Quina pena em fan aquesta gent mancats d'arrels, cultura i saviesa. Martí, volem que la nostra Nació no sigui malmesa dia rere dia i per això seguirem treballant i lluitant i quan arribi el dia de les retrobades farem una gran festa per celebrar el nostre triomf.
Animo a tots els joves i no tan joves de Plataforma per la llengua i tu, Martí, rep la nostra estimació, admiració i respecte per tot el que has fet en la teva malaurada curta vida.
Lluïsa Celades
Presidenta Fundació La Roda