La Generalitat vol incorporar el pròxim curs el voluntariat com assignatura als instituts.


La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat vol incloure el voluntariat en la formació acadèmica de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), en el marc d'un pla pilot per incidir en la conscienciació social dels adolescents catalans.

Segons apunta un acord de col·laboració entre el Govern i la Taula del Tercer Sector aquest pla pilot, que no s'ha concretat encara si es durà a terme a través d'una matèria troncal o optativa, també contempla que "un gran nombre d'alumnes realitzi activitats voluntàries en diferents entitats socials".

Aquesta iniciativa forma part de l'objectiu de l'Executiu català de facilitar i enfortir el voluntariat en les entitats socials, que cada vegada compten amb un paper més transcendental a Catalunya, en incrementar-se les necessitats socials entre els col·lectius més vulnerables i reduir-se els recursos públics.

L'acord entre el Govern i la Taula també contempla la cessió d'immobles públics a través de drets preferents i rebaixes de preu a les entitats socials, així com assessorament en la gestió i correcte funcionament.

A més, la Generalitat s'ha compromès a "defensar els interessos del tercer sector davant el Govern espanyol" a través d'una reforma de la Llei del mecenatge per facilitar l'arribada de finançament privat a projectes socials i l'adaptació de la Llei de subvencions a les especificitats de cada organització, entre altres mesures.

Font: Europa Press