Els Pèlags fan 10 anys!!!


L'Agrupament Escolta Els Pèlags va néixer a l’any 2002 per la iniciativa d’uns joves del poble amb l’ajuda de la dinamitzadora de Vilobí. Han estat 10 anys de canvis i de creixement intern, tant a nivell de participants com d’aspectes tècnics i pedagògics. Parlem amb en Jonathan Moreno Molina, membre dels Pèlags.
















    
Cóm han estat aquests 10 anys? Cal destacar totes les millores que s’han produït des de que aquest petit cau va néixer fins a data d'avui. Començant per la nostra seu, nomes podem dir que estem molt agraïts de poder disposar un espai tan ampli com la Cooperativa de Bellver i ens sentim molt orgullosos d’haver pogut realitzar un projecte d’obres al Cau mitjançant una subvenció que vam demanar a través d’Escoltes Catalans a la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de poder donar als nostres infants i joves un espai adequat. Podem dir que som un agrupament amb una molt bona vessant pedagògica que treballa cada unitat amb molta cura, amb uns objectius molt clars per assolir, amb una metodologia de treball adequada per a cada grup d’edat i amb millores organitzatives tant a nivell de cau d’un dissabte qualsevol com per desenvolupar uns campaments a un poble perdut entre muntanyes. En relació a la nostra implicació per la tasca i participació social només podem dir que són una de les entitats del poble que més activament participa allà on podem o ens deixen ser-hi: des de la gestió de barres de festa major, com fent un projecte de capgrossos per incorporar-ho a les cercaviles, passant per la col·laboració amb altres entitats del poble com associacions de veïns, recorregut nadalenc, i altres. Econòmicament parlant podem dir que no estem endeutats, i això ja es un gran què! Tenim la sort de ser una entitat autogestionada al 100% i al ser sense ànim de lucre, doncs tot el que tenim i podem aconseguir, ho dediquem als nostres nens. I si parlem de visibilitat, doncs avui dia tenint Facebook i pàgina web, així que ja podem dir que ens fem notar al territori.

Quants formeu l'equip de l'entitat i quines activitats realitzeu?
Mantenir un agrupament com aquest no es fàcil, no nomes per la feina que dia a dia es realitza, sinó també per la realitat del nostre poble, un municipi de 1200 habitants. El caps (monitors) que formem part del consell del Cau dediquen molts esforços perquè això tiri endavant, i de manera voluntària. Aquests 8 caps que actualment formen el Consell de l'Agrupament són uns “éssers estranys”d'entre 18 i 30 anys que es fan dir caps de l’agrupament. Els reconeixereu perquè pringuen totes les tardes de dissabte al cau muntant gimcanes, perden els caps de setmana fent excursions i malgasten la setmana santa sencera anant de campaments. I tot sense cobrar res, i amb una passió que no pot ser bona per a la salut. Consensuar objectius, planificar programacions, realitzar activitats, organitzar uns campaments...tot això comporta una feina extra que realitzen uns caps molt motivats i que creuen fermament en aquest projecte. Nomes per aquest motiu crec que es mereixen el reconeixement de tothom.

En què us beneficia la col·laboració de La Roda?
Ser membres de La Roda suposa creure en un projecte social i solidari que treballa dia a dia pels nostres infants. Suposa lluitar per la nostra llengua i pel nostre territori. Treballa perquè cada dia que passa els nostres infants marxin a casa amb un gran somriure després d'haver gaudit al màxim amb algun taller o espectacle d'animació. I ajuda a formar persones amb valors com l'amistat, el compromís, la solidaritat i l'esforç, que després són el model a seguir de molts nens i nenes.

Després de 10 anys, quina es la vostra aposta de futur?
En un municipi tant petit on no es pot assegurar la continuïtat al llarg del temps sempre s'aposta pel treball dia a dia. L'objectiu de cada any es poder tornar a obrir les portes al proper any i que hi hagi infants que creixin per poder ser un bon relleu de caps el dia de demà.

Felicitats i bona feina!!!