Calendari dels Pagesos 2013

Ja podeu adquirir el vostre exemplar del Calendari dels Pagesos pel 2013. La portada de la publicació és exactament la mateixa des de 1863, on s'hi reprodueix la roda perpètua ideada pel frare mestre Domènec Varni, prior del Temple de Perpinyà, que prediu si la terra serà fèrtil o estèril durant l'any en curs. L'almanac, que arriba ja a la 152 edició, enguany potencia l'agricultura, el treball en el camp i la creació d'horts a les ciutats com a eina per a la reinsercció de les clases socials més desfavorides.
Entre cites i poemes, la publicació --que es distribueix en 1.600 punts de venda a Catalunya-- també recull un article del conegut meteoròleg Eloi Cordomí que analitza la relació de refranys heretats de generacions passades amb la seva explicació atmosfèrica. 

Entre les seves 28 pàgines s’hi poden trobar tots els mercats setmanals que es realitzen a Catalunya, les fires i les festes majors, així com un calendari mensual de les pràctiques agrícoles més adients per al camp, l’hort, el jardí, els arbres fruiters i l’avicultura. També s’hi detallen els sants de cada dia i l’hora en què surten i es ponen el sol i la lluna, amb dades extretes de l’Observatori Astronòmic de Cadis
El tradicional Calendari dels Pagesos es una  publicació catalana nascuda al segle XIX per orientar als agricultors i centra la seva edició per 2013 en l'agricultura social i en la prolifieración dels horts urbans. Malgrat que ens assenyala el proper 2013 com estèril, el 2014 estèril també i el 2015 com molt estèril, ànims i Bon Any.