Música i relacions socials al Deslimita'm 2016


La sala BARTS va acollir el passat 7 de maig les representacions finals del projecte Actuem!, en què joves de 12 a 20 anys han participat en la IX mostra de teatre social Deslimita'm.
La presentadora i periodista, Mònica Terribas, va ser l'encarregada d'obrir la mostra amb unes paraules motivadores amb les quals va destacar la important tasca que suposa el teatre en fer que es puguin viure experiències noves amb el senzill gest de posar-se en la pell d'un altre.
Enguany, ha estat l'edició del Deslimita'm més musical.
La música ha tingut un paper molt important a gairebé les 8 obres que es van presentar dalt l'escenari, moltes de les quals van girar entorn les relacions personals, la crítica als estereotips, el vincle amb els pares, la discriminació, l'homofòbia, la sexualitat o la necessitat de ser un mateix.

Un any més queda palès el gran significat que aquestes obres representen per als nois i noies, ja que són veritables miralls de les seves vides i experiències. El fet de poder actuar al teatre BARTS davant de centenars de persones és per a ells un moment molt especial en el qual també se senten animats. "M'he sentit com un actor professional, actuar avui ha estat increïble", comenta un dels joves participants.
A la trobada Deslimita'm d'aquest any hi han participat cinc grups de Barcelona (Fundació Mans a les Mans, Institut Ausiàs March, Casal de Joves Palau Alòs, Grup de Joves Poble Sec, Institut Miquel Tarradell) i tres grups d'altres municipis (Espai Jove satèl·lit de Montornès del Vallès, Institut Vázquez Montalbán de Sant Adrià del Besòs i el Casal de Joves de Sant Just Desvern).
Al final de cada actuació, els joves actors han contestat a les preguntes del públic i han compartit amb tots com han traslladat a l'escenari situacions que viuen diàriament.