Fils de Vida

Us convidem a gaudir del cinquè muntatge de teatre del projecte d’art comunitari Creació XIC. Una producció creada i interpretada per una cinquantena de veïns i veïnes d’una gran diversitat de realitats, amb la col·laboració d’entitats i equipaments culturals. Una proposta escènica de qualitat entorn la memòria històrica del Poble Sec, Montjuïc i el Paral·lel, on es troben la producció professional i la creació col·lectiva. 

Dues úniques funcions! 

12 i 13 de març al Mercat de les Flors, Teatre Ovidi Montllor

Entrada gratuïta amb taquilla inversa solidària. Reserva la teva entrada en aquests enllaços: 

CREACIÓ XIC


Fils de vida és una producció de teatre comunitari creada i interpretada per una cinquantena de veïns i veïnes d’una gran diversitat de realitats, amb la col·laboració d’entitats i equipaments culturals. Aquest espectacle és el resultat de la cinquena edició de Creació XIC, un projecte comunitari d’arts escèniques que promou la convivència en la diversitat al barri del Poble-sec i entorn, des de l'any 2011.


Al voltant del Paral·lel està succeint una cosa important i la Sara està enfeinada amb els preparatius. Per això demana als seus pares, la Mary i el Joan Manuel, que es quedin amb les nenes. La Tània i la Zaida descobriran amb els seus avis el passat de la família: com el Pepe, el besavi, va arribar al Poble-sec per treballar a les fàbriques, hi va viure l’època d’or del Paral·lel i es va enamorar de l’Eulàlia, una noia de la burgesia industrial. I altres records inesborrables: la vida a les barraques de Montjuïc, els bombardejos de la Guerra Civil, la censura franquista… A través de la memòria de diverses generacions, compartim la lluita perquè els delicats fils de la convivència i l’amor no es trenquin.

Repartiment: Aida Faez-Cancela, Ana M. Hernández, An an Lin, Apen Ruiz, Ashraf Aoula, Asunción Rosales, Belén Valverde, Bianca Rodríguez, Carlos Pérez, Carme Fossas, Caroline Giffard, Claudia Ruiz, Diana Alves, Èlia Novella, Elvira Cerro, Eva Hernández, Encarnación Gutiérrez, Esther Garcia, Felix Navarro, Guadalupe Patricia del Razo, Hélio Roraima, Inael Baez, Jesús Segura, John Daniel Rosales, Josep M. Cuscó, Josep M. Fuentes, Josep M. Llebaria, Judit Guasch, Judit Mas, Judit Osorio, Kaio Moreira, María Jesús Ruiz, Marian Ivaylov, Mia Charlotte Matos, Mònica Guillemat, Natalia Font, Neus López, Rebeca Mesas, Violeta Novella i Zino Benzerga.

Fitxa artística

Direcció artística: Joel Alvarez
Assistent de direcció: Gloria José
Direcció de cabaret: Júlia Gutiérrez i Ester López
Direcció tècnica: Guillem Llotje
Assistent tècnic: Carles Rigual
Taller de dramatúrgia col·lectiva: Òscar Galindo
Guió: Joel Alvarez
Direcció de vestuari: Gloria José
Assistent de vestuari: Inés Chilla
Escenografia: Eva Vilanova i Projecte XIC
Assistents de regidoria: Anna Pascual i María A. Navarro
Documentació històrica: Josep Guzmán i Júlia Gutiérrez
Tallers “Fils de vida”: Eva Vilanova, Júlia Gutiérrez, Claudia Ruiz i Anna Pascual
Coordinació Pla Comunitari: Esther Garcia
Direcció general i producció: Júlia Gutiérrez i Joel Álvarez
Assistents de producció: Anna Pascual
Comunicació: Ester López i Projecte XIC
Disseny gràfic: Lorena Salvador
Fotografia: Esther Planas, Joel Waksman, Rafael Rodríguez i Tomás Moyà
Vídeo: Aborigen Films


Una producció de Marabal

Col·laboració de producció: Mercat de les Flors i Institut del Teatre

Finançament: Ajuntament de Barcelona, Fundació La Roda i Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

Col·laboració amb el projecte: Escola Mossèn Jacint Verdaguer, Centre Cultural Albareda, Baixem al Carrer, Llar Montjuïc de la Fundació Hospitalitat, Residència Assistida per a gent gran Pare Batllori, Espai Infància, CERHISEC, La Bibliomusicineteca, Centre Cívic el Sortidor, ZonaSec i BTV


Agraïments: voluntàries i voluntaris, famílies de tots i totes les implicades, Districte de Sants-Montjuïc i Xarxa BCN Antirumors.