Jocs populars catalans pel 2015


El calendari 2015 d'Òmnium Cultural està dedicat als jocs populars i tradicionals dels Països Catalans

L'edició d'enguany se centra en els jocs, que han estat i són una forma d’expressió, una eina per conèixer les persones i una manera de relacionar-se. Tota la vida, de manera natural, els nens i nenes s'han divertit i han après amb tot tipus de jocs i joguines: al carrer, amb jocs més físics, i dins de casa amb jocs més intel·lectuals.

Gener: Arrencar cebes
Aquesta nova edició està formada per 12 il·lustracions de 12 jocs populars i tradicionals dels Països Catalans, propis de diferents edats. Cada mes inclou la informació d'un joc diferent i de la seva història com ara el joc d'arrencar cebes, el mocador, la xarranca, els patacons, a piola, les bitlles catalanes, les bales, el takatà, el bèlit, la baldufa, el cavallfort i el llançament d'espardenya.

Ja és hora que donem als jocs la importància que es mereixen. Introduïm els jocs a la nostra vida diària. Recuperem els jocs tradicionals com el mocador, el cavallfort, arrencar cebes, les bitlles o els patacons. Divertim-nos i demostrem que som grans perquè encara sabem gaudir com els petits.

A jugar!

www.omnium.cat