Nou impuls del projecte Tiretades

Tiretades és un espai de creació artística pels nens, nenes, joves i famílies que resideixen durant setmanes o mesos als centres hospitalaris per acompanyar en la recuperació i facilitar-los l'estada. Un cop a la setmana i durant quatre hores, aquestes persones, que viuen als centres, i les seves famílies poden participar en tallers artístics i crear.  
La Fundació La Roda en col·laboració amb Marabal, organització que treballa amb l'Expressió Plàstica com a mitjà creatiu i de creixement personal i l’Aula Hospitalària de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, han impulsat el projecte Tiretades amb l'objectiu de treballar per una millor recuperació i benestar dels pacients, a través de l’expressió artística. 

Els tallers

Un dels objectius (que esdevé alhora el camí per assolir-ne d'altres) ésdescobrir tècniques plàstiques que faran desenvolupar habilitats i confiança i propiciaran la interrelació entre els infants i joves, ja que els tallers parteixen de la col·laboració i el treball cooperatiu.
Eva de Marabal amb l'Anna de La Roda
L'edat dels nois i noies pot ser d'entre 3 i 16 anys amb realitats culturals i socials molt diverses. El punt d'unió és el fet que la malaltia els fa residir durant un període de temps a l'hospital. En part com a eina de cohesió, els tallers es vinculen al calendari festiu com a centre d'interès, per treballar no només coneixements de la cultura catalana sinó per apropar-se a altres tradicions i expressions culturals.
Els tallers es basen en la idea de crear per després mostrar i aconseguir transformar l'espai hospitalari temporalment en un centre de cultura. La decoració, les exposicions són eines de transformació de l'espai que ajuden als nois i noies hospitalitzats a fer més agradable la seva estada.

L'art teràpia

Els beneficis de l'art teràpia o la músico teràpia són àmpliament reconeguts. Treballar per objectius assolibles, de manera participativa, en una temàtica concebuda com a lúdica i en col·laboració amb altres persones en una situació similar facilita processos difícils, fa créixer la felicitat i l'autoestima i ajudant, finalment, a la recuperació de la persona.

Un cop signat el conveni amb Cat Salut és el moment de fer-lo créixer.


La Roser és la profesora de l'aula