Bon viatge Oriol.

Oriol Canals i Boix, antic líder del grup Kumbes del Mambo, cantautor –se'l coneixia amb el nom d'Oriol Foll– i animador infantil, ha mort aquest dissabte d'accident de motocicleta a Indonèsia. Canals es trobava en el seu viatge de noces.
Canals, a la seva pàgina web, es definia com un educador, cantant i animador de formació i somiatruites inconformista de vocació. Va impulsar Biberó Rock, un festival musical adreçat al públic familiar que tenia lloc cada estiu a Can Joval, una casa de colònies de Clariana de Cardener, a prop de Solsona, i l'homenatge que es va fer a Xesco Boix amb motiu dels 25 anys de la seva mort. També va promoure projectes intermitents del barret com Les Granotes de la Bassa o el grup d'havaneres iconoclastes Es Pescadors de ses Polles d'Aigua des Daró. Anteriorment també havia editat un disc amb el grup Cavall de Cartró: Dansim dansam (PDI, 2001).

Amb Kumbes del Mambo va enregistrar dos discos: Kumbes del Mambo (autoeditat, 2001) i Catxondeio (Rediscus!, 2007); com a Oriol Canals, quatre: Les cançons de l’àvia (autoeditat, 2001), A cau d’orella (Salseta Discos, 2005), Buum Buum (Salseta Discos, 2012) i Tauró a la vista (amb Els Pumelus, Salseta Discos, 2013), i com a Oriol Foll, dos més: Roc (amb la Banda de l’All, Rediscus, 2010) i Foc (Rediscus!, 2010).

Kumbes del Mambo li retien homenatge des de la seva pàgina de Facebook: "Avui és el dia més trist de la nostra vida. L'Oriol Canals, cantant dels Kumbes, ens ha deixat en un maleït accident de moto a l'altra punta de món. Escrivim aquestes paraules perquè creiem que ho hem de fer però estem destrossats. És innombrable la quantitat d'històries i música que hem fet junts tots aquests anys però ara mateix no ens surt ni un filet de veu. No hi ha hagut públic que no hagi aconseguit fer ballar, i molts nens i nenes quedaran orfes de les seves actuacions. Deixes un gran buit, Oriol, però la teva veu ens ressona dins del cap. T'estimem"

L'últim apunt que va fer al Facebook, del 16 de desembre, deia: "Amics i amigues. Aquest any m'agafo vacances nadalenques. Amb ganes de renovar energies i forces per començar el 2015 encara amb més il·lusió!!!! Ens esperen moltes bones estones per cantar, ballar, explicar contes, riure, plorar i el que surti! Mentrestant us aniré deixant fotografies i regalets a la meva web i podeu xafardejar l'agenda per trobar-nos ben aviat. Una forta Abraçada i molt Bones Festes!!". 

Bon viatge amic.