Castanyada amb Famílies 2014


Per tercer any consecutiu, des del PES La Mina celebren amb les famílies La Festa de La Castanyada. Aquesta, com mana la tradició s’organitza el 31 d’octubre, en un context lúdic i festiu.

La trobada, un any més, ha estat un èxit, hi han participat unes 30 famílies, de tots els projectes de l’entitat. L’eix conductor d’aquesta trobada, ha estat el de recuperar la tradició de la castanyada. Per a poder retornar als orígens ha calgut organitzar-nos per grups i superar diferents proves, les quals estaven repartides pels diferents espais de l’entitat.
Des d’una cursa de castanyes fins a un karaoke castanyil, han superat proves com la construcció d’estructures amb castanyes, disseny de panellets acolorits o curses de carretons. Per poder emportar-se un bon rècord, en un fotomaton molt especial, s’han fet un quadre de família ben original.

Després de la gimcana hem pogut berenar tots plegats castanyes calentes, com no podia ser d’altre manera, i panellets. Això ha estat possible gràcies a un grup de pares i mares voluntaris, que des de les 10 del matí, han treballat amb moltes ganes per poder tenir-ho tot enllestit.

 El motiu d’aquesta festa i de moltes altres que anem fent al llarg del curs, és poder crear espais on les famílies prenguin un paper protagonista en el procés educatiu dels seus fills i filles. Facilitar espais on juguem plegats, berenem plegats o fem una excursió, ajuden i propiciem noves formes de relació, diferents de les de casa, on pares, mares, germans i fills, comparteixen.

Esperem poder seguir compartint i construint plegats espais d’aprenentatge per a tots/es.












Anna Masqué Guillemat
SALESIANS SANT JORDI
PES LA MINACentre Obert
www.grupounion.cat
www.grupounion.cat/blog