Mapa d'entitats socials de Catalunya

En el marc de la campanya 'Tu formes part de la solució', la Taula del Tercer Sector posa en marca el Mapa d'entitats socials de Catalunya en el qual els ciutadans hi podran trobar, inicialment, els contactes (adreces, telèfons, web, correu electrònic) de prop de 3.000 entitats socials catalanes que formen part de les 32 federacions de la Taula del Tercer Sector. Aquest mapa/buscador és una eina online pionera a tot l’Estat.

Posteriorment s’anirà ampliant amb altres entitats de l’univers global d’entitats socials que configuren el Tercer Sector Social català. A través del mapa/buscador, l’usuari també podrà fer cerques per trobar les entitats segons el municipi, comarca, el col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.), l’àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.).
En el mapa/buscador també s’especificarà com es pot col·laborar amb les entitats socials; ja sigui a través d’aportacions econòmiques, el voluntariat, el suport empresarial, etc. El nou mapa també ofereix a les entitats socials que ho desitgin de publicar-hi les seves propostes per acollir projectes de Servei Comunitari (per a alumnes de 3r i 4rt d’ESO) o d’Aprenantatge i Servei (per a joves universitaris), o bé propostes perquè joves universitaris realitzin pràctiques universitàries o treballs de Fi de Grau o de Màster al servei de les necessitats de les entitats socials.

300.000 catalans fan tasques de voluntariat en entitats socials. (Font. Anuari del Tercer Sector Social) mentre que un 17% de catalans fan alguna activitat de voluntariat (en tots els àmbits: social, cultural, esportiu...) (Font: Dades Centre d’Estudis d’Opinió).

Segons la última Enquesta de Condicions de Vida de la UE que reflecteix la implicació ciutadana es demostra que Catalunya està a la cua dels països de la UE que realizta activitats de voluntariat:


% de la població que realitza activitats de voluntariat:

Els més implicats:

                 Dinamarca: 46%

                 Holanda: 42%

                 Mitjanament implicats:

                 Bèlgica: 32%

                 Itàlia: 24%

Menys implicats:

                Catalunya: 17%

                Portugal: 16%


Consulta el Mapa d'entitats socials.


Informació estreta de Taula del tercer Sector Social de Catalunya