Les colònies i extraescolars d'estiu seran més cares pel 21% de l'IVA culturalFoto

Foto: Xanascat
Les activitats d'oci infantil gravaran els preu amb un 21% de l'IVA cultura. Això farà encarir les propostes per aquest estiu organitzades per empreses especialitzades. Les Ampas temen que hi hagi nens que es quedin sense anar de colònies per la pujada de preus que això comportarà i denuncien que es tracta d'activitats educatives.
Aquest serà el primer any que les empreses dedicades a organitzar les activitats extraescolars repercutiran el 21% de l'IVA en el seu preu final en virtut de la nova llei tributària, segons va aclarir ahir l'Ajuntament i va confirmar la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC). Les entitats i ONG que organitzen colònies i tallers, en canvi, no tindran aquest handicap.

Barcelona destinarà una partida inicial d'un milió d'euros en beques per pagar les colònies i casals, una borsa que es preveu ampliar fins a cobrir la demanda de les famílies que entrin dins del límit de renda, fixat en 9.959,59 euros d'ingressos anuals.

Les Ampas temen que hi hagi nens que quedin exclosos per l'elevat cost. L'ajuntament de Barcelona garanteix que cobrirà la demanda de beques i els pares reivindiquen que els extraescolars són activitats educatives.