Arpilleres indignades. Les arpilleres com a expressió de lluita i indignació.


Les arpilleres tornen  prendre força amb una nova exposició: Arpilleres indignades. Les arpilleres com a expressió de lluita i indignació.
Per reflexionar sobre aquesta visió de les arpilleres us convidem a la xerrada:

Dimarts 13 de maig  a les 19 h
Arpilleres indignades, a càrrec de Rebecca Berru i les arpilleristes de Sant Roc.
Ens aproparan a la lluita pels drets humans a través de les arpilleres, tenint com a suport l'exposició del mateix nom que es pot visitar a la sala blava de l'Ateneu durant aquest mes de maig.
"Corren temps de lluita al carrer, de reivindicació, d’indignació a les places dels nostres pobles i ciutats. Habitatge digne, no a les retallades en sanitat, prou desnonaments, ensenyament de qualitat... Reivindicació dels drets de tots els ciutadans.
Les arpilleres han estat sempre un instrument de lluita i d’indignació. Les dones xilenes, als anys 70 i 80 van denunciar i es van enfrontar a la dictadura del general Pinochet a través de les seves arpilleres, mostrant el que realment estava succeint a les seves vides, essent expressió de la força que les impulsava en la seva lluita per la veritat i la justícia. També a Perú les dones han fet de les arpilleres una veu que reclama i exigeix la implicació de l’estat en la millora de les seves vides. 
A Sant Roc, la situació de retallades que ens envolta i la injustícia que es viu al nostre planeta, ens ha empès a reflectir la nostra indignació a través de colors itextures, fent de les nostres puntades, reivindicació i lluita."