1r. CAMPUS JOAN AMADES de la Cultura Popular i Tradicional

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona han presentat el projecte Campus Joan Amades de la Cultura Popular i Tradicional del Penedès.

El projecte és un cicle de debats, ponències i tallers relacionats amb la cultura popular i tradicional. Es fonamenta sobre la base de dos grans temes: per una banda, el Campus s’articula al voltant de la figura de Joan Amades, eminent estudiós de la cultura popular, i per l’altra banda, gira a l’entorn del model de Festa a les comarques del Penedès i el Camp de Tarragona.
En aquesta primera edició trobarem els balls blancs (gitanes, bastons, cercolets, panderetes, etc.), el vestuari i les diferències locals; la confecció d’inxes; la confecció de vestuari festiu; el correfoc, la seguretat en la pirotècnia; la música que envolta la cultura popular i tradicional; els instruments i els intèrprets antics i actuals que acompanyen la Festa al Penedès i el Camp de Tarragona; com es porten i es fan ballar els gegants.
Des de l’Ajuntament de Sant Quintí creuen que és molt necessari recuperar la figura de Joan Amades i de dotar-la de repercussió nacional i institucional. Sant Quintí és un lloc ideal per fer-ho per dos motius: la vinculació directa que tenia Joan Amades amb aquesta vila; la quantitat i qualitat del folklore local, el qual s’adequa històricament al model festiu objecte d’estudi del Campus, el del Penedès i el Camp de Tarragona.

Es preveu que aquest Campus es dugui a terme cada any i que, juntament amb el Centre d’Interpretació Joan Amades, Sant Quintí de Mediona esdevingui un referent nacional en la cultura popular i tradicional i la seva riquesa floklòrica tingui una major projecció.