Doblem en català?




Durant la Diada de Sant Jordi, la Direcció General de Política Lingüística, va dur a terme el taller "Doblem en català" a la que van assistir alguns dels joves de la Fundació Ateneu Sant Roc. Va ser una activitat lúdica i divertida en la qual els participants van esdevenir dobladors de seqüències de pel·lícules de gèneres molt variats. Durant la sessió que va durar unes dues hores, els participants s'ho van passar d'allò més divertit practicant la llengua catalana i treballant la feina en equip i la cohesió social.

Francesc Fenollosa, expert en doblatge, va conduir les sessions que tenen com a objectiu fomentar l’ús oral del català en contextos informals  com és el doblatge de seqüències cinematogràfiques. 

En definitiva, va ser una experiència molt i molt positiva.

El projecte "Doblem en català?"

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat ha posat en marxa el projecte "Doblem en català?" en el marc de les actuacions que du a terme per fomentar les comunicacions orals en català.

Aquest projecte consisteix en què a través d'una activitat en grup, lúdica i dinàmica, a l'entorn del doblatge (no professional) es practica l'ús oral del català en contextos informals. L'activitat, adient per voluntaris/ies lingüístics, usuaris/ies d'entitats socials i culturals..., també treballa altres valors molt vinculats a l'ús oral del català com ara la cohesió social, el treball en equip...

Cada sessió consisteix en doblar preses de pel·lícules de cinema de diferents gèneres per grups. El nombre màxim de participants per sessió és de 22 i la durada és d'entre 2h 30min i 3h.

Contacte: Teresa de Gispert i Arnó, Servei de Foment de l'Ús del Català, tdegispert@gencat.cat, 935 671 035.