El Xixell de Colònies


Els nostres nens i nenes de l'esplai Xixell han estat aquests dies de Setmana Santa a la Casa de Colònies Mas Suro de Cartellà a Girona. 
Aquestes colònies de primavera és la gran activitat que cada any proposem per aquestes dates, doncs la primavera és un bon moment per a treballar els nostres valors i sobretot la convivència. És en aquestes colònies on l'esplai es fa una pinya per a viure tots junts l'aventura de conviure amb la natura i on els Angry Birds han esdevingut el centre d'interès de moltes activitats. 
A la primera nit ens van visitar 6 ocells molt simpàtics, de colors diferents (vermell, verd, groc, blau, negre i blanc) i ens van deixar els seus ous per tenir cura d'ells mentre assitien a classes de pre-mamà per ocells. Quan van marxar, el porcs malvats van segrestar els petits ous acompanyats del seu porc Rei. Quan els Angry Birds van tornar ens van demanar ajut per recuperar els seus fillets, doncs no vam fer bé la feina de vigilància.

Al dia següent vam aprendre les diferents qualitats dels ocells i, a la tarda, gràcies a l'ajut d'un Porc i d'un plànol codificat vam descobrir on estaven amagats els ous dels ocells. Per descodificar el plànol, vam fer un munt de proves divertides.

Vam fer una excursió per trobar ingredients perque un ocell "Chamán" a la nit ens ajudés. El dia de la Gran

Batalla van venir els porcs i amb un gran "tirachines" els hi vam guanyar.

Aquesta gran aventura plena d'actualitat pels nens i nenes ens ha ajudat a adquirir el concepte de Responsabilitat, treballar en equip per assolir un objectiu comú i prendre consciència de valors com la confiança, l'empatia, la generositat i la correspondència.


http://www.xixell.cat/