RÀDIO BADIA I ELS REPORTERS DE LA FUNDACIÓ TALLERS

Equip de reporters de Radio Badia
Ja fa dos anys que Ràdio Badia, de la Fundació Cívica Oreneta, te la immensa sort de contar amb un grup de nois i noies de la Fundació Tallers que fan ràdio i premsa amb nosaltres.
Van començar 10 reporters i aquest any son 4 més el que ens indica la bona rebuda que ha tingut aquest intercanvi d'experiències per a tots nosaltres.

Ells son en Jose Maria, la Nerea, la Laura, la Teresa, l'Erik, en Manel, en Xavi Molina, l'Esther, l'Estela, la Cristell, la Maria, la Inma, la Rosi i la Yolanda i un o dos cops al mes ens trobem per a gravar noticies que passen al seu voltant o petites entrevistes.
Un dels principals objectius que com a Ràdio Badia ens vam marcar va ser el de poder oferir al nostre municipi una eina perquè els diferents col·lectius que hi convivim poguéssim expressar-nos i donar el nostre punt de vista d'allò que ens envolta a la vegada que apropem les TIC a persones que difícilment hi tenen accés d'una manera divertida i enriquidora.
Els nois i noies de la Fundació Tallers son l'exemple de l'assoliment de tot això. La seva alegria, les seves ganes de treballar i l'entusiasme que hi posen fan un veritable plaer poder compartir amb ells l'hora de Ràdio. També ens fan aprendre molt a tots nosaltres amb la seva espontaneïtat i la forma lliure de prejudicis amb la que miren el món.
El que va començar amb un grupet llegint petites cròniques del dia a dia del seu taller ocupacional s'ha convertit en un equip de reporters amb inquietuds pròpies que cada vegada més volen sortir a fora i expressar allò que veuen i que pensen. Ho em començat a posar en pràctica amb entrevistes que ells mateixos proposen i redacten, com l'Erik que ha entrevistat a la seva cosina, jugadora de rugbi o en Jose Maria que ha volgut fer una entrevista al seu monitor d'escacs i als seus companys.
Moltes vegades estem tan submergits en aquesta societat nostre del perfeccionisme que pensem en aquests col·lectius d'una manera paternalista i no els deixem sortir i mostrar-se tal com son. Doncs des de aquí volem mostrar a una gent meravellosa, amb inquietuds com les vostres i moltes ganes de fer-se escoltar. Si un dia en veieu a algú d'ells que us vol entrevistar, si en teniu ganes, deixeu-vos emportar amb el cor, de tu a tu i veureu que grans professionals son. Tenen la serietat, l'empenta i tot l'entusiasme que fa falta per a ser un gran periodista.

Mercès per deixar-nos compartir aquest espai amb vosaltres nois. 
http://radio.badiadelvalles.org/
http://www.oreneta.org/


Preparant les entrevistes
Esther fent una entrevista a una treballadora de la Fundació Tallers

Yolanda entrevistant a la seva monitora
Teresa i Nerea entrevisten a Gabi

Josep Mª entevistant al seu profe d'escacs
L'Eric amb la seva cosina entrevistada