Sardana aèria a 30 metres d'alçada

Una sardana espectacular dirigida per en Jordi Pessarrodona, programador dels espectacles familiars de La Roda. 

La població d’Arenys de Munt ha celebrat la proclamació de la vila com a Capital de la Sardana amb una ballada de sardana aèria. La idea és del programador d'espectacles familiars de La Roda, Jordi Pessarrodona, que s'ha fet càrrec de la direcció artística i del guió d'aquest esdeveniment.
Una espectacular sardana ballada a 30 metres d'altura va servir ahir al vespre per donar el tret de sortida a Arenys de Munt Capital de la Sardana 2013, una iniciativa pionera sorgida a partir del treball en xarxa de les tres principals entitats sardanistes del país. Una plaça de l'Església plena de gom a gom va gaudir de l'espectacle "La Sardana Universal", una coreografia aèria interpretada per vuit dansaires de la colla juvenil Xàldiga que, suspesos a 30 metres d'alçada per una grua, van fer vibrar el públic assistent. L'espectacle, amb la música en directe de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, va comptar també amb l'actuació de diversos grups de cultura popular, com gegants i castellers. 
Així doncs, Arenys de Munt és des d'aquest dissabte la Capital de la Sardana, un projecte apadrinat per la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes (UCS) i l'Obra del Ballet Popular amb la intenció de potenciar el sardanisme tant socialment com mediàticament, oferint tota una oferta nova, festiva i dinàmica vinculada a la sardana. Durant tot l'anyprop d'un centenar d'actes relacionats amb la sardana visitaran el municipi.
Arenys de Munt, el municipi que ja va ser pioner en les consultes populars sobre la independència de Catalunya, des d'ara també compta amb una sardana dedicada, anomenada precisament L'estelada, del compositor Antoni Mas, que es va estrenar aquest dissabte.

http://www.arenysmuntcapitalsardana.cat/

Foto: Jordi Pujolar