La Fundació Joan Miró ha celebrat els trenta-cinc anys d’espectacles infantils i presenta el carnet familimiró de descomptes per a les famílies.


En un acte senzill i emotiu, que ha aplegat més de 50 actors,intèrprets i titellaires responsables de la creació i producció d’espectacles infantils, la Fundació Joan Miró ha posat de manifest la vigència d’un gènere, que tot i les noves tecnologies i els ritmes actuals continua atraient a les famílies. 

Rosa Maria Malet, directora de la Fundació, ha destacat la vocació i qualitat de tots els grups que han desfilat per l’escenari de la Miró aquestes últimes dècades i ha remarcat l’esforç que s’està fent també per acostar el teatre infantil a persones amb discapacitat visual i auditiva.
Teresa Monsegur, del grup Tres Terres, el primer grup que va actuar a la Fundació el curs 1977-78, ha recordat quan va arribar a la Fundació amb un  projecte de teatre participatiu i com Francesc Vicens, el director de la Fundació en aquell moment, la va acollir i li va proporcionar un espai de qualitat per poder desenvolupar el seu projecte amb nens. 
Jordi Pujol, de Marduix Titelles, ha destacat també que la Fundació va ser el primer espai cultural que va començar a programar teatre per a nens i ho va fer apadrinat per Joan Miró i Joan Brossa. “Em sento orgullós de formar part humilment de la Fundació Joan Miró” i assenyalant l’obra de Miró que presideix l’escenari ha afegit: “ quan actuàvem aquí semblava com si l’amo hagués d’aparèixer en qualsevol moment”, referint-se a Miró. 
El relleu generacional ha estat representat per  Txo Titelles, un grup més jove de la generació dels 90 que ha assegurat que “el teatre no morirà mai i llarga vida a la Fundació Joan Miró i a la seva programació”. 
En aquests 35 anys han passat per l’escenari de la Fundació més de 80 companyies i més de 700.000 espectadors.   
Amb motiu de la celebració, la Fundació Joan Miró ha presentat el carnet familimiró de descomptes per a famílies que es podrà demanar directament a la mateixa institució a partir d’avui.

Grups presents a l’acte:

Pep Bou – Centre  de Titelles de Lleida – Cia. Anna Roca – Cia. Ínfima la Puça – Cia. de titelles  Pa Sucat – Cia. Per Poc – La Closca – Marcel Gros – L’Estaquirot – L’Estenedor – La Fanfarra – Enric Magoo – Marduix Titelles – Teresa Monsegur (Grup Tres Terres) – Pengim Penjam – Ester Prim  – Rocamora Teatre - Cesc Serrat – Sim Salabim - Teatre de Cordó - Teatre de Sac - Teatre Mòbil – Titelles Babi – Titelles Vergés – Toc de retruc – Tortell Poltrona – Txo Titelles –Xip Xap Teatre –Xirriquiteula